Milas Halılarınızı Değerinde Nakit Alıyoruz

El Halılarınızı - Antika Halı ve Kilimlerinizi Alıyoruz
Aynı Gün Değerinde Nakit Alıyoruz

Milas Halısı Alanlar

Milas Halısı Alan Yerler

Antika Halı - El Halısı ve Kilimlerinizi - Antika Eşya ve Mobilyalarınız - El Yazması Kuran-ı Kerimleriniz.

El Yazması Kitaplarınız - Eski Kitap ve Çizgi Romanlar - Eski ve Antika Gümüşleriniz - Eski Plak - Kaset ve Cd'ler

Satmayı düşündüğünüz Osmanlı Antikaları ve Antika Hat Yazılarınızı Osmanlı Madalya ve Nişanları değerinde ve nakit alıyoruz

Antika eşyalarınızın resimlerini whats App yoluyla bize yollayarak fiyat bilgisi alabilirsiniz

Milas Halısı Alanlar

Milas Halısı Tarihçesi

Milas halıları Yörük yaşam tarzına uygun olarak başlangıçta sadece seccade boyu olarak üretilmiştir. Yörük yaşantısında pratik olması çok önemliydi. Çabuk toplanması kolay taşınabilirliği açısından küçük ebatlı dokumalar yapılmakta iken zaman içinde tüccarlardan gelen taleplere göre de Milas halılarının boyutlarında çeşitlilik göstermiştir. 19 yüzyılda İngiliz'lerin Şark Halıyı açmaları ile beraber Milas’ta dokunan halının Avrupa Barok tarzını yansıtmasına ve kültürel geçişe ve motiflerin çeşitliliğine yol açmıştır.
Milas halılarında bitkisel motiflerin artması ve halının ortasına göbek konulması bu döneme denk gelmektedir.
Milas halısı yüne yün olarak çift düğüm tekniğiyle dokunmaktadır. Yüzyıllardır kök boyalarla renklendirilen Milas Halısı “çift düğüm” , “yün” ve “kök boya” geleneğini koruyarak “ıstar” diye adlandırılan tezgahlarda dokumalarına devam etmektedirler.

Ana Sayfa
Milas Halısı Alanlar

Milas Halısı Özellikleri

Milas’ın ve Muğla’nın bir çok köyünde tespit edilen dokumacılık günümüzde Bodrum Karaova, Karacahisar, Ören, Türkevleri, Çökertme, Bozalan, Kayaönü, Gürceğiz, Bayır, Mumcular, Çitlik köylerinde bir iki üretici tarafından sürdürülmektedir. Yüzyılların kültürünü yansıtan Milas halısında hâkim renk kırmızı ve sarının tüm tonlarıdır. Geniş renk ahengi olan Milas Halısında bilinen 26 renk kullanılmaktadır. Bu renkler doğada var olan bitkilerin çeşitli aşamalardan geçirilen sularında ipler renklendirilir ve buna “kökboyası” denir.
Badem dalı ve hayat ağacından “fıstık yeşili” palamut yaprağından ve pürenden sarı ve tonları, enginar yaprağı ve naneden yeşil, palamut ve cevizden kahve tonları elde edilmektedir. Dokumayı yapan dokuma ustası sevincini, acısını aktarmıştır dokuduğu halıya Böylece Çeşit çeşit yanışlar diye tabir edilen motif'ler Milas halısının karakteristik özelliğini oluşturmuştur.

Ana sayfa
Milas Halısı Alanlar

Milas Halısı Özellikleri

Milas pazırık halısı 200 cm boyunda 189 cm eninde ve 2 mm. kalınlığındadır ve 10 cm karesinde 36000 düğüm vardır. Kurgandan çıkan tüm eserler Leningrad Hermitaj Müzesinde sergilenmektedir. Pazırık Halısı Dünya dokuma literatürüne Türk düğümü olarak geçmiştir. Geçmişten günümüze gelindiğinde tam tarihlendirme yapılamamakla birlikte halıcılığın 16. ve 17 yüzyıllar arasında Anadolu’da yoğun olarak görülmekte ve bu dönemde Milas Halısı öne çıkmaktadır.
Milas Halısının simge motifleri, eşme, cıngıllı Cafer, tütün yaprağı, badılcan (patlıcan) yaprağı, aynalı papuç, ala boncuk, eğmeli göllü, akıllı gemici suyu, çıplak delme, su yolu, Lâdik lalesi, uslu Cafer, basalak eğme, tavukayağı, yamuk testere, yılan muska ve olmazsa olmaz motif hayat ağacıdır.
Milas halıları geniş bordürlü halılardır. Orta kısımları dar uzun bir dikdörtgen şeklindedir ve bu kısımda iri ve kare görünüşlü detaylı motifler bulunur.

Ana Sayfa
Milas Halısı Alanlar

Milas Halısının Tarihçesi

Milas 16.yüzyıldan itibaren Anadolu’nun en çok tanınan halı dokumacılığı merkezlerinden biri olmuş ve burada dokunan halılar “Milas Halıları” olarak tüm ülkede ün yapmıştır.
Milas halısında zengin renk ve motif çeşitliliği ile göze çarpmaktadır. En dış çizgisel motiflerden içeriye doğru sıraladığımızda “küçük su, çentik, inek sidiği, mihrap, göbek ve eğme olarak adlandırılan bölümler yer alır.
Milas halılarıda Milas, Karaova Ada Milas Piçi,Yılanlı Milas, Bozalan Ladik, Karacahisar göbeklisi, Şişeli, Kabuksuz, Caferli Halı olarak isimlendirilmektedir. Dünyaca ünlü Milas ve Milas halısının genel olarak gelişimi bu şekilde olmuştur.
Milas halıları “Türk düğümü” olarak bilinen çift düğümlü, yüzde 100 yün iplik içeren >halılardır. Atkı, çözgü ve ilme ipleri tümüyle yündür. Milas halıları için Türk Standartları Enstitüsü tarafından belirlenen uyulması gereken kalite standardı cm'de 26 x 40 düğümdür.

Ana Sayfa

El Halısı Alanlar

El Dokuması Halı Alanlar

Evlerimizin dekorasyonunda önemli bir yer tutan el halıları, tarih boyunca insanların yaşam alanlarına güzellik ve konfor katma amacıyla kullanılmıştır. El halıları, sanatın ve zanaatın muazzam bir birleşimini temsil ederken, aynı zamanda evlerimizin atmosferini daha da zenginleştirerek sıcak bir ortam oluşmasını sağlar.

Detaylı bilgi

Antika Halı Alanlar

Antika Halı Alanlar

Antika halılar, genellikle belirli bir döneme ait olan ve genellikle el yapımı olan, değerli ve tarihi birer eser olarak kabul edilen halılardır. Genellikle özel bir zanaatkârlıkla dokunmuş ve geleneksel desenleri içeren benzersiz tasarımlara sahip olabilirler. Antika halılar, tarih boyunca farklı kültürlerde ve bölgelerde üretilmiş olabilirler.

Detaylı bilgi

İstanbul Halı Alanlar

Osmanlı Halısı Alanlar

Osmanlı antika halıları, Osmanlı İmparatorluğu'nun zengin kültür ve sanat mirası içinde önemli bir yer tutan el dokuma halılarıdır. Bu halılar, Osmanlı İmparatorluğu'nun uzun ve zengin tarihinde farklı dönemlerde üretilmiş olup genellikle özel tasarımları, kaliteli malzemeleri ve sanatsal dokumasıyla bilinir.

Detaylı bilgi

Halı Alan Yerler

İpek Halı Alanlar

İpek halılar, ipekten elde edilen liflerin kullanılmasıyla üretilen lüks ve zarif halılardır. İpek, dayanıklı, parlak ve yumuşak bir doğal elyaf olduğu için halı yapımında tercih edilen değerli bir malzemedir. İpek halılar genellikle el yapımıdır ve özenli bir zanaatkarlık gerektirir. İşte ipek halılar hakkında bazı önemli bilgiler

Detaylı bilgi

 

Milas Halısı Alanlar

Milas Halısı Alan Yerler