Antika Porselen Eşyalarınızı Değerinde Nakit Alıyoruz

El Halılarınızı - Antika Halı ve Kilimlerinizi Alıyoruz
Aynı Gün Değerinde Nakit Alıyoruz

Antika Porselen Eşya Alanlar

Antika Porselen Eşya Alan Yerler

Antika Halı - El Halısı ve Kilimlerinizi - Antika Eşya ve Mobilyalarınız - El Yazması Kuran-ı Kerimleriniz.

El Yazması Kitaplarınız - Eski Kitap ve Çizgi Romanlar - Eski ve Antika Gümüşleriniz - Eski Plak - Kaset ve Cd'ler

Satmayı düşündüğünüz Osmanlı Antikaları ve Antika Hat Yazılarınızı Osmanlı Madalya ve Nişanları değerinde ve nakit alıyoruz

Antika eşyalarınızın resimlerini whats App yoluyla bize yollayarak fiyat bilgisi alabilirsiniz

Antika Porselen Eşya Alanlar

Porselen Nedir

Porselen'in geçmişi çok eskilere ulaşmaktadır. Porselene benzeyen ürünlerin ilk örnekleri milattan önce 1500’lü yıllarda Antik Çin'de görülmeye başlamıştır. Porselenin bu ilkel formları milattan sonra 25 yılından 220 yılına kadar hüküm süren Han Hanedanı döneminde porselen üretiminde daha yüksek ısıların kullanımının mümkün olmasıyla son halini almıştır. 7 inci ve 8 inci yüzyıllara gelindiğinde porselen üretimi çok daha mükemmelleştirilmiş ve günümüzdeki porselen ürünlerde görünen beyaz renk ve ışığı geçiren yapı sağlanmıştır. Porselen sanatının mükemmelleştirildiği bu yüzyıllar ve sonrasında takip eden dönemler boyunca porselen ürünler özellikle İslam dünyasına ihraç edilmiştir.
Porselenin Avrupalı ülkeler tarafından tanınması ise coğrafi keşifler sonucunda Portekizli tüccarlar aracılığıyla olmuştur. Doğu Asya gezintileri sırasında tüccarlar, porselen ürünlerini keşfetmiş ve o sırada gelişmekte olan ekonomilere sahip Avrupa ülkelerinde bu ürünlere büyük ilgi oluşacağını düşünmüşlerdir. Estetik bir görünüşe ve kullanım açısından birçok faydaya sahip porselen ürünleri zamanla Avrupa’da yüksek derecede popülerlik kazanmıştır.

Ana Sayfa
Antika Porselen Eşya Alanlar

Porselen Kullanım alanlar

Bir çok faydalı özelliğinin yanında şık ve pürüzsüz bir yapısı olan porselenin kullanım alanı oldukça çeşitlidir. porselenin en sık şekilde karşımıza çıkma şekli çeşitli mutfak eşyalarında kullanımıdır. Tabak ve bardak gibi servis araç gereçlerinin yanında demlik ve tencere gibi mutfak eşyalarında porselen yaygın biçimde kullanılır. Bu mutfak eşyalarında porselen kullanımı ile eşsiz bir tasarım ve güzel bir görüntü yakalanır. Porselen mutfak eşyaları ve dekoratif ürünler dayanıklı uzun kullanım ömrüne sahip ve sağlıklı ürünlerdir. Porselenin pürüzsüz yapısı sayesinde bu eşyalar kolayca temizlenirler.
Kullanım açısından porselen ürünler hoş bir görünümün yanında dayanıklılık hijyen ve uzun ömürlülük de sağlamaktadır. Porselen yalnızca üretim teknikleri açısından değil yapımında kullanılan maddelerden dolayı da bu özelliklere sahiptir. Porselen ürünlerin üretiminde yalnızca doğal maddeler kullanılır ve özel tekniklerle şekillendirilen bu maddeler yüksek sıcaklıklarda pişirilerek en iyi sonuçlar elde edilir. Böylece uzun yıllar boyu kalitesini koruyacak porselen ürünler elde edilmiş olur.

Ana sayfa
Antika Porselen Eşya Alanlar

Limoges Porselen

Limoges porselen'lerinde 18. yüzyıl sonlarına kadar hammadde olarak kaolin isimli bir mineral kullanılmıştır. 1771 yılında Massie ve Fourneira Grellet isimli kardeşler ilk Limoges porselen fabrikasını kurdular. 1784 yılında Fransa Kralının fabrikayı satın alması Limoges porselenleri için dönüm noktası oldu. Böylece üretilen beyaz porselenleri Paris dışında Sevres'teki kraliyet porselen fabrikasında dekore etmeye başladılar.
Napolyon'un Fransa'daki hükümdarlığı boyunca (1804-1814) Limoges'te üretilen düz desensiz beyaz porselenler Paris'te sanatkarlar tarafından süslenip, yaldızlama yapılarak dekore edildiler. Napolyon dönemi ürünleri adeta birer sanat eseri olup en nadir bulunan değerli parçalardır.
Fransız seramikçiler ve iş adamlarının çoğunluğunu oluşturduğu Limoges fabrikalarını Limoges'i tüm dünya üzerinde dev bir marka haline getirmek isteyen David Haviland adlı bir Amerikalı iş adamı satın aldı. David Haviland New York'ta sadece bir porselen satıcısı iken Limoges için Fransa'da yeni bir yatırım yaparak fabrika inşa etti ve bu fabrika tüm Limoges porselen markalarının en ünlüsü oldu.

Ana Sayfa
Antika Porselen Eşya Alanlar

Sevres Porselen

Sevres porselen'leri Maliye Bakanı’nın kardeşi Marquis Orry de Fulvy’nin Fransız kralı XV.Louis’den Sakson usulü porselen üretme lisansı almasıyla 1738’de başlar. Sevres porselen fabrikası kurulduğu yıllardan itibaren zenginler için ince detaylara sahip yaldızlı ve elle boyanmış dekoratif porselen üretmeye başlamıştır.
Zaman içerisinde Sevres Porselen fabrikası toplumun daha geniş bir kesimi için yüksek kaliteli parçalar üretmek üzere genişlemeye başlamıştır. Bu yıllarda fabrika ayrıca sır ve (kaolin) porselen hammaddesinin geliştirilmesi için çeşitli araştırmalara ve dekorasyon departmanının daha büyütülmesi için yatırımlara başlamıştır.
Sevres Porselen fabrikası Napolyon da dahil olmak üzere bir dizi Fransız hükümdar aracılığıyla gelişmeye devam etmiş ve yenilenen fabrikası ile ürettiği birbirinden güzel ürünlerini dünyanın her yanına satmaya başlamıştır. Ürettiği ürünlerde imparatorluk tarzını benimseyen Sevres Porselen fabrikası 19. yüzyıl boyunca Kraliyet tarzını ve etkisini yansıtan bir çok porselen eşya üretmiş ilerliyen yıllarda ise toplumun ihtiyaçları için mutfak eşyaları üretmeye başladı.

Ana Sayfa

 

Antika Porselen Eşya Alanlar

Antika Porselen Eşya Alan Yerler

Geri Dön